• przepisy
    • małe dania
    • głowne dania
    • słodycze
    • wypieki
    • sałatki i zupy
    • śniadania
    • przepisy podstawowe
  • o autorach
  • skontaktuj się
  • in english
Lazy Cat Kitchen

A food blog with plant-based recipes from all over the world

Wegańskie ciasto marchewkowe z delikatnym kremem

3 kwietnia, 2015 autor Ania - 48

łatwy, pieczonego to recipe

go to recipe

ciasto marchewkowe przekrój

Proszę bardzo, oto ciasto marchewkowe, o którym pisałam w ubiegły wtorek. Po kilu dniach przerwy znów zabrałam się za pieczenie. Jak widać po krótkich instrukcjach, jest bardzo proste do zrobienia i nawet bez kremu (lukru, nie wiem jak to nazwać:) smakuje świetnie. Dodanie do ciasta posiekanych orzechów też będzie na miejscu, chociaż ja wolałam posypać je po wierzchu. By uzyskać wilgotne ciasto bez udziału jajek, użyłam prostego purée z jabłek (zobacz „Uwagi” poniżej). By dobrać idealne proporcje musiałam poeksperymentować kilka razy ale jak już na nie wpadłam to purée z jabłek spisało się nieźle. Ciasto wyszło wilgotne ale lekkie. Poza tym obłędnie pachnie. Użyłam rozgrzewających przypraw: cynamonu, gałki muszkatołowej, goździków i imbiru, których piękny aromat myślami przeniesie cię na egzotyczny targ z przyprawami.

Fotografowanie tego przepisu nie było łatwe. Czekałam aż słońce zejdzie nisko by lepiej uchwycić ciepłe barwy ciasta ale tak się składa że to tuż przed porą karmienia naszych kotów. W pewnym momencie, ja i ciasto zostaliśmy otoczeni gmarą głodnych kociaków, które tylko czekały aż stracę koncentrację by mogły się ciastem poczęstować. W końcu zmiękłam (koty zawsze dostają tego czego chcą) i nakarmiłam je wcześniej w nadziei, że mnie zostawią w spokoju. Zadziałało.

Mam nadzieję, że spodoba ci się ten przepis bo to ostatni słodki wpis na jakiś czas. Małymi krokami zbliża się u nas lato i niedługo trzeba będzie wcisnąć się w bikini, więc, chociaż w wielkim żalem, porzucam pieczenie na kilka tygodni. Rozważam nawet urządzenie sobie kilkudniowego oczyszczania sokami warzywnymi. Duncan nie jest tym faktem zachwycony bo to oznacza, że sam będzie musiał dla siebie gotować. Bardzo mnie ciekawi co będzie jadł na obiad:)

ciasto marchewkowe krojenie

ciasto marchewkowe na widelcu

ciasto marchewkowe z kawą

5.00 from 1 vote
Print
  • sztuk: kilogramowe ciasto
  • czas przygotowania: 30 min
  • czas przygotowania: 60 min

Składniki


CIASTO MARCHEWKOWE

Mokre składniki

    • 1½ szklanki / 120 g marchewek, grubo startych
    • 1/2 + 1/8 szklanki / 120 g brązowego cukru
    • ½ szklanki + 1 łyżka purée z jabłek*
    • 1/4 + 1/8 szklanki / 90 ml oliwy z oliwek

Suche składniki

  • 1½ szklanki / 185 g mąki pszennej razowej, przesianej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki mielonych goździków
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta soli

KREM WANILIOWO-POMARANCZOWY

  • 75 g orzechów nerkowca, namoczonych na noc
  • 6 łyżek jedwabnego tofu
  • 1 pomarańcza (potrzeba 5 łyżek soku + startą skórkę z ½ pomarańczy)
  • 4 łyżeczki oleju kokosowego, roztopionego
  • 1½ łyżki syropu klonowego lub innego płynnego słodzika
  • ½ laski wanilii, nasiona
  • posiekane pistacje, do dekoracji

Przygotowanie

CIASTO

  1. Nastaw piekarnik na 180° C. Wyłóż kilogramową keksówkę (wymiary: 18,5cm x 8cm x 6cm) papierem do pieczenia lub natłuść ją oliwą.
  2. W jednej misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki. W drugiej, połącz wszystkie suche składniki.
  3. Powoli wsyp suche składniki do mokrych i zamieszaj aż otrzymasz jednolite (gęste) ciasto. Uważaj by nie mieszać za długo.
  4. Przy pomocy łyżki przełóż ciasto do keksówki – tak, ciasto powinno być bardzo gęste więc nie dodawaj więcej płynu. Piecz przez około 50-60 minut, w zależności od piekarnika. Ciasto jest gotowe gdy wbita w niego wykałaczka wychodzi prawie sucha.

KREM

  1. Odlej wodę spod orzechów nerkowca, wypłucz je. Włóż do robota kuchnego i wyrób na w miarę gładką pastę.
  2. Dodaj tofu i pozostałe składniki na krem. Wyrabiaj przez chwile.
  3. Gotowy krem włóż do lodówki na kilka godzin by zgęstniał. Nie będzie aż tak gęsty jak krem z margaryny i cukru pudru ale bez problemu utrzyma się na cieście. Jest też dużo zdrowszy.

Uwagi

Używana przeze mnie miarka objętości to 1 szklanka (cup) = 237ml

* By zrobić purée z jabłek, objerz 3 jabłka, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój na drobne kawałki. Włóż je do garnka ze szklanką wody i przyprawami (1 ziele angielskie, 2 goździki, 1 laska cynamonu i pół anyżu gwiazdkowego. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem aż zupełnie zmiękną. Po ugotowaniu zrób purée przy pomocy ręcznego blendera. Ja zwykle robię większą porcję i zamrażam na później.

UDOSTĘPNIJ
cracked wheat sweet potato tahini sauce
Wcześniejszy przepis:
Kasza z batatem i tahiną
Późniejszy przepis:
Wegańska moussaka
wegańska moussaka porcja
Autorką tego przepisu jest Ania. To ona tworzy większość przepisów na blogu, zajmuje się stylizacją i fotografią. Tutaj możesz dowiedzieć się więcej o tym jak stała się bloggerem kulinarnym. Możesz też znaleść ją na Pinterest lub na Instagramie.

Spróbuj również

wegańskie mokre brownies

Wegańskie brownie

pomarańczowe babeczki z semoliną

Pomarańczowe babeczki z semoliną

wegańska babeczka czekoladowa z kremem czekoladowym

Wegańskie babeczki czekoladowe

wegańskie ciasto daktylowe z toffee i lodami waniliowymi

Wegańskie ciasto daktylowe z toffee

    Komentarze

    Zostaw komentarz

  1. Angelika i Monika (Candy Pandas) mówi

    3 kwietnia, 2015 o 4:24 pm

    Wygląda pięknie 🙂 Najbardziej podoba nam się ten lukier i posypka, piękne zestawienie kolorów 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      4 kwietnia, 2015 o 6:26 pm

      Dziekuję, dziewczyny! Szczególnie mnie to cieszy bo dużo było dramy przy tym przepisie:) Pozdrawiam serdecznie:)

      Odpowiedz
  2. Gosia mówi

    30 października, 2015 o 3:52 pm

    Hejka! 🙂 A my sobie wegujemy rodzinnie razem z moim partnerem i naszym 4-letnim Gabrysiem. Ciasto było super ! Zwłaszcza krem z tofu z połączeniem świeżej pomarańczy – niebo w gębie. Tyle że do jabłek i do ciasta dodaliśmy odrobinę więcej cynamonu (lubimy wyraziste smaki) i my akurat używamy nierafinowanego cukru trzcinowego. Ale to już rzecz gustu .Bardzo ładna strona i piszę to też jako grafik 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      30 października, 2015 o 4:35 pm

      Gosiu, dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że ciasto zasmakowało!

      Odpowiedz
  3. siostraelwa mówi

    26 listopada, 2015 o 3:05 pm

    Wygląda idealnie, połączenie z pistacjami podoba mi się bardzo 🙂 U mnie ostatnio rownież ciasta marchewkowe w kuchni. Przepis wykorzystam, ale zmienię mąkę 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      26 listopada, 2015 o 3:57 pm

      Dzięki:)

      Odpowiedz
  4. Paulina mówi

    8 grudnia, 2015 o 10:37 pm

    Robiłam to ciasto już nie wiem ile razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, które wiem o jego istnieniu 😉 Najpierw zrobiłam z jednej porcji, potem robiłam z dwóch, dziś przygotowałam składniki na porcję potrójną. Nie dlatego, że jestem żarłokiem – każde ciasto, które robię, porcjuję i mrożę, żeby zawsze mieć dostęp do akceptowalnych, zdrowych słodyczy. Nie rozdrabniam się dlatego, że ludzie – zarówno najbliżsi, jak i znajomi z pracy, dosłownie proszą o przyniesienie paru kawałków 🙂

    Absolutna rewelacja. Doceniam tym bardziej, że ja tylko odtwarzam perfekcyjnie dopracowany przepis. Chylę czoła przed precyzyjną pomysłodawczynią 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      8 grudnia, 2015 o 11:02 pm

      Ha ha, super – dziękuję! Bardzo mnie to cieszy, że ciasto ma takie powodzenie. Wykonałam sporo podejść zanim wpadłam na idealne proporcje więc tym bardziej mnie cieszy tak pozytywny komentarz:) Pozdrawiam, Ania

      Odpowiedz
  5. Agata mówi

    27 czerwca, 2016 o 9:20 pm

    Hej! Czy taka oliwa z pierwszego tłoczenia się nadaje? Bo jak dla mnie ona jest ciut gorzka. Czy użyć czy zstąpic olejem?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      28 czerwca, 2016 o 8:54 am

      Cześć Agata,

      Ja użyłam takiej gorszej, do gotowania, która ma dużo mniej wyrazisty smak. Jeśli masz tylko gorzką to może użyj oleju rzepakowego lub kokosowego zamiast.

      Pozdrawiam,

      Ania

      Odpowiedz
  6. Edgar mówi

    29 września, 2016 o 9:24 pm

    Zrobilem według twojego przepisu pierwsze ciasto w życiu. Teraz po pierwsze ja sam uwielbiam je jeść a po drugie mam tyle zamówień od znajomych ze musiałem kupić więcej większych foremek ;))
    Dzieki 😉 genialny przepis

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      30 września, 2016 o 10:53 am

      Dzięki za miły komentarz! Bardzo się cieszę, że ciasto jest takim sukcesem! 🙂 Ania

      Odpowiedz
  7. KUSKUSSS mówi

    21 grudnia, 2016 o 6:21 pm

    Generalnie ciasto wyszło przepyszne , tylko że z zakalcem .Nie doczytałam że trzeba jabłka ugotować i po prostu dodałam je bez gotowania starte na puree czy to dlatego wyszedł zakalec? Pozdrawiam serdecznie 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      21 grudnia, 2016 o 6:43 pm

      Cześć Kaja!

      Jaka szkoda 🙁 Ciężko mi stwierdzić bez wgłębiana się w szczegóły ale miałam dużo pozytywnych opinii o tym przepisie od wielu osób więc to chyba te jabłka…Ja zawsze jabłek duszonych używam, i z tego co wiem wszystkie zamienniki warzywne i owocowe do ciast (oprócz bananów) powinny być najpierw w jakiś sposób przetworzone. Może trochę da się jeszcze je podpiec? Jeśli wierzch się spali to można zabezpieczyć kawałkiem foli alumimiowej. Pozdrawiam! Ania

      Odpowiedz
      • KUSKUSSS mówi

        21 grudnia, 2016 o 10:25 pm

        Dziękuję bardzo za odpowiedź ciasto na pewno zrobię jeszcze nie raz bo jest pyszne i ugotuję tym razem jabłka , musi wyjść bo jak czytam komentarze to są same pozytywne 🙂 Życzę wszystkim miłego wieczoru 🙂
        Pozdrawiam , Kaja

        Odpowiedz
        • Ania mówi

          22 grudnia, 2016 o 1:00 pm

          Kaja, zabiłaś mi ćwieka bo jakiś czas temu faktycznie edytowałam ten przepis by dodać ‘cups’, o które wszyscy Amerykanie się domagają i zastanawiam się czy nie wkradł się błąd. Piekę go więc jeszcze raz dzisiaj i dam Ci znać jak poszło! x

          Odpowiedz
        • Ania mówi

          22 grudnia, 2016 o 4:02 pm

          Kaja,

          Sprawdziłam swoje notatki i przetestowałam jeszcze raz ciasto i faktycznie do przepisu wkradł mi się mały bład (już poprawiałam) jak chodzi o ilość mąki (powinno być 185 g a nie 165 g). Strasznie Cię przepraszam, mam nadzieję, że dasz mu jeszcze jedną szansę! Pozdrawiam, Ania!

          Odpowiedz
          • KUSKUSSS mówi

            22 grudnia, 2016 o 6:37 pm

            Na pewno nie tyle dam mu szanse co będzie moim ulubionym przepisem na marchewkowe , zrobię na pewno w święta 🙂 A wszystkim życzę wesołych świąt i polecam bo ciasto jest pyszne 🙂

  8. Kassia mówi

    9 stycznia, 2017 o 9:24 pm

    Wotaj,
    Jakiej maki bezglutenowej uzyc zamiast razowej?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      10 stycznia, 2017 o 12:13 pm

      Cześć Kasiu,

      Myślę, że jakikikolwiek bezglutenowy mix się nada aczkolwiek nie próbowałam. Pozdrawiam, Ania

      Odpowiedz
  9. Momo mówi

    22 września, 2017 o 9:46 am

    Mąka razowa ale czy chodzi o pszenną czy żytnią czy jakąś inną? 😉

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      22 września, 2017 o 11:07 am

      Ja użyłam pszennej (już dopisuję!) Ania

      Odpowiedz
  10. Mia mówi

    2 grudnia, 2017 o 10:06 am

    Hej.
    Czy jabłka mogą być po prostu starte i uprazine jak do szarlotki?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      2 grudnia, 2017 o 11:33 am

      Cześć,

      Obawiam się, że może to zmienić proporcje i ciasto może wyjść trochę suche gdyż puree ma zdecydowanie więcej wody. Ania

      Odpowiedz
  11. Justyna mówi

    1 lutego, 2018 o 11:16 pm

    Uwielbiam jego mokrą strukturę! Jem i jem i jeeem aż skonczę, heheh

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      2 lutego, 2018 o 11:20 am

      Dziękuję bardzo 🙂 Cieszę się, że tak smakuje!! Ania

      Odpowiedz
  12. Maria mówi

    28 lutego, 2018 o 6:54 pm

    Czy będzie dobre bez kremu?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      1 marca, 2018 o 12:00 am

      Oczywiście! 🙂 Proszę próbować. Ania

      Odpowiedz
  13. pirka mówi

    22 maja, 2018 o 9:02 am

    Trochę w zrozumieniu ilości skladników przeszkadza mi to ułamkowe ujęcie: 1/4 + 1/8 szklanki, 1/2 + 1/8 szklanki….czemu tak? Czy nie dałoby się prościej nieco? 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      22 maja, 2018 o 10:43 am

      Wszystkie składniki podane są również w gramach / mililitrach a jak chodzi o te ułamki to jest spowodowane tym, że w tych nominałach właśnie są ogólnie dostępne miarki, którymi posługują się ludzie nie używający wagi kuchennej. Nie mam pomysłu jak by to uprościć niestety, jeśli ty masz to napisz proszę. Pozdrawiam! Ania

      Odpowiedz
  14. Monika mówi

    20 sierpnia, 2018 o 11:41 am

    Hej, czy jak użyję mąki chlebowej typu 750 to się uda?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      20 sierpnia, 2018 o 12:15 pm

      Myślę, że się uda ale nie wiem czy będzie to smaczne, więc nie polecam. Ania

      Odpowiedz
  15. Asia mówi

    19 września, 2018 o 7:35 am

    Dzień dobry, Pani Aniu co Pani sądzi o użyciu ksylitolu zamiast cukru? Czy znacząco wpłynie to na smak? Pozdrawiam! 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      19 września, 2018 o 12:43 pm

      Nie mogę się wypowiedzieć niestety bo nigdy nie użwałam. Ania

      Odpowiedz
  16. Natalia mówi

    16 października, 2018 o 10:34 pm

    Czy można zamiast cukru dodać syrop klonowy? Jeśli tak to ile będzie wystarczająco?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      17 października, 2018 o 2:53 pm

      Niestety nie próbowałam więc nie jestem w stanie określić dokładnie, ale myślę że 1/2 szklanki wystarczy.

      Odpowiedz
  17. Kamila mówi

    21 grudnia, 2018 o 6:36 pm

    Czesc! Ciasto wyglada przepieknie i zamierzam je zrobic na swieta. Chcialam jednak zapytac czy wymiary keksowki sa na pewno poprawne. Bo blaszka o wymiarze 18 cm to super malutkie naczynie. Moja ma 27 x 8 x 7 i zastanawiam sie czy ciast nie wyjdzie zbyt niskie.

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      22 grudnia, 2018 o 12:22 am

      Niestety nie mam już tej keksówki, więc nie jestem w stanie jest ponownie zmierzyć ale to ciasto było pieczone w keksówce, którą Anglicy nazywają 2lb cake tin – czyli po naszemu takiej na 1kg ciasto. Niektóre są z nich szersze i krótsze, inne dłuższe i węższe ale pojemność mają taką samą. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Ania

      Odpowiedz
  18. Maria mówi

    2 maja, 2020 o 2:41 pm

    Chciałbym Ci bardzo podziekowac za ten przepis 🙂 przyznaje, że nie jestem weganka ale ze wzgledu na alergię syna musialam zrezygnować z nabiału i jajek. Pierwsza moja myślą było “o matko umrę z głodu” potem zaczęłam przeszukiwać Internet i trafilam tutaj. Akurat nadchodzily święta wiec nusialam upiec jakus placek i padllo na ten. Wyszedl wspaniale 🙂 i byl pyszny. Dodam, że dla rodziny upiekłam “normalny” placek a i tak wszyscy zachwycali sie tym :). Teraz korzystam z Twoich przepisow z ogromna przyjemnością. Komentarz zistawiam głównie po to żeby pokazać, ze nie musisz byc wegananinem żeby zasmakować w takiej kuchni, bo dla mnie” miesorzercy,i fanki nabiału”okazalo sie to super doswiadczeniem kulinarnym 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      2 maja, 2020 o 6:21 pm

      Dziekuje pieknie za mily komentarz – bardzo ciesze sie, ze ciasto smakowalo! Pozdrawiam! Ania

      Odpowiedz
  19. Ewa mówi

    29 lipca, 2020 o 4:51 pm

    Dostałam to w pudełku od Afterfit, czy możliwe to jest, że robili z Twojego przepisu? Nazwa taka sama 🙂

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      29 lipca, 2020 o 6:13 pm

      Czesc Ewa! Nie znam ich ale mozliwe. Pozdrawiam! Ania

      Odpowiedz
  20. Aga mówi

    19 października, 2020 o 12:34 pm

    Dziękuję Ci za ten przepis po stokroć!!! To ciasto jest cudowne! Zrobiłam z cukrem kokosowym i z mąką bezglutenową i wyszło wspaniale – miękkie, aromatyczne! Ach! Bez polewy zrobiłam, bo nie miałam składników, ale nic nie szkodzi – następnym razem zrobię z. I specjalne podziękowania za wagę składników!! Pozdrawiam Cię ciepło i zapisuję się do grona stałych czytelniczek ❤️

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      19 października, 2020 o 11:57 pm

      Dzieki wielkie za tak mily komentarz, bardzo sie ciesze ze ciasto az tak smakowalo. Zapraszam do wyprobowania innych przepisow (ps angielska wersja .com ma o wiele wiecej przepisow gdyz niestety juz od 4 lat nie publikuje po polsku). Pozdrawiam serdecznie! Ania

      Odpowiedz
  21. Katarzyna mówi

    25 października, 2020 o 4:27 pm

    Dziecko jest uczulone na jabłka czy można coś innego zastosować?

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      25 października, 2020 o 10:46 pm

      Nie probowalam ale mysle ze puree z gruszek lub dynii tez sie sprawdzi!

      Odpowiedz
  22. Ewab mówi

    12 marca, 2021 o 10:44 pm

    Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tymi proporcami składników mokrych?
    Podane sa ilości w szklankach i gr i jeszcze plus
    1½ szklanki / 120 g marchewek, grubo startych
    1/2 + 1/8 szklanki / 120 g brązowego cukru
    ½ szklanki + 1 łyżka purée z jabłek*
    1/4 + 1/8 szklanki / 90 ml oliwy z oliwek
    Tzn ile ma być tych składników w gr? 1/2 szkl dodać 1,8 szkl? 1/4 dodać 1/8 o co chodzi?
    Nie chciałabym zakalca. Dziękuje

    Odpowiedz
    • Ania mówi

      13 marca, 2021 o 3:33 pm

      Wszystkie skladniki podane sa w gramach i mililitrach dla Europejczykow i w szklankach (cups) i uncjach dla Amerykanskich czytelnikow, ktorzy uparcie nie uzywaja wagi kuchennej. Czyli 120 g cukru to 1/2 + 1/8 szklanki cukru. Poniewaz to jest przepis na ciasto wymaga precyzji wiec polecam poslugiwanie sie waga a nie szklankami jak chodzi o suche skladnki takie jak maka, cukier etc. Pozdrawiam. Ania

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *
This form collects your name and email so that we can correspond with you and display your name and the content of your comment. Check out our privacy policy for more information.

I consent to having Lazy Cat Kitchen collect my name and email

Ania Marcinowska
Cześć, mam na imię Ania. Uwielbiam jeść, gotować, czytać i rozmawiać o jedzeniu. Wierzę, że kuchnia roślinna jest receptą na zdrowie. Wszystkie przepisy na blogu są przygotowane bez użycia mięsa, nabiału i jajek.
czytaj więcej

Follow us on insta

On the blog a simple #midweek recipe for #zucchini On the blog a simple #midweek recipe for #zucchinipasta that was born out of too many zucchinis in my fridge and an encounter with a fussy toddler 🤣 Easy to make, full of flavour and can be made #oilfree if that's your jam, enjoy 🤗#recipe link in my bio or 🏃‍♀️ to lazycatkitchen.com for the latest recipe!#whatsfordinner #veganfoodporn #veganfoodshare #eatplants #eatplantsnotfriends #eatmoreplants #eatvegan #meatless #zucchinirecipes #zucchini #easyplantbasedmeals #plantbasedfood #plantbaseddiet #plantbasedrecipes #glutenfreevegan #easyveganfood #easyveganrecipes #pasta #veganpasta #midweekdinner
Shooting a new green recipe for you today, but in Shooting a new green recipe for you today,  but in the meantime here is a reminder that's this #vegan #greenthaicurry isn't hard to make and it's perfect for this transition between winter ❄️ and spring 🌱. And while you are at it, add some blitzed spinach in at the end for colour and extra plant goodness 👌#recipe link in my bio 👈 or Google 'vegan Thai green curry lazy cat kitchen' 😸#veganrecipe #veganrecipes #whatsfordinner #vegancurry #plantbased #eatmoreplants #eatvegan #govegan #ditchdairy #easyveganrecipe #vegancommunity #veganfoodshare #glutenfreevegan #vegantasty #veganfood #midweekmeals #healthyfood
Running a #foodblog when you have an insatiable #s Running a #foodblog when you have an insatiable #sweettooth is like being an alcoholic in charge of a bar! I did so well without any sweet treats for a week and then recipe testing happened and I am back at square one 🙄 Trying to distract myself with #vegannoodles...but the new recipe is banging, hopefully with you before the weekend...recipe link in my bio 👈 or Google 'vegan yaki udon lazy cat kitchen' 😸#whatsfordinner #easyvegan #veganfood #veganfoodporn #meatfree #meatlessmonday #meatless #veganfood #veganfoodblog #easyveganrecipe #veganfoodshare #plantbasedfood #eatvegan #eatmoreplants #plantbased #veganasianfood #asianfood #noodles #yakiudon
On the blog a simple #speltflour #vegangalette wit On the blog a simple #speltflour #vegangalette with #zucchini, herbs and #dukkah 🌱 that's perfect for garden gatherings in the #spring sunshine 🌞 easy and quick to make and delicious 👌recipe link in my bio 👈 or 🏃‍♀️ to lazycatkitchen.com to grab the latest recipe!#easyrecipes #easyveganrecipes #easyvegan #veganrecipes #veganfood #springiscoming #galette #veganpicnic #zucchinirecipes #plantbased #plantbasedfood #dairyfree #weekendbaking #savoury #veganrecipes #veganfoodporn #easyveganrecipe #springfood #vegancommunity
#vegangyros with roasted #jackfruit created when I #vegangyros with roasted #jackfruit created when I lived in Greece 🇬🇷recipe link in my bio 👈 or Google 'vegan gyros lazy cat kitchen'#whatsfordinner #vegangyro #jackfruitrecipes #jackfruit #bestofvegan #plantbasedfood #plantbased #plantbasedeats #easyveganrecipe #easyveganfood #veganfood #veganfoodshare #vegangreekfood #meatless #veganaf #healthier #healthierchoices #vegancomfortfood #eatplants #plantbasedeating #veganrecipeshare #midweekmeals
Signing off with a delightfully creamy and super e Signing off with a delightfully creamy and super easy to make - a few vegan staples is all you need - #veganlemoncheesecake 😋 I'm not even in the lemon 🍋 camp myself and I love it! #glutenfree version included. Enjoy and #happyeaster 🐣recipe in my bio 👈 or 🏃‍♀️ to lazycatkitchen.com and grab the latest post!#vegantreats #vegandessert #vegandesserts #bakedcheesecake #veganbaking #vegantreat #veganeaster #glutenfreevegan #easyveganrecipe #easyveganrecipes #veganfood #vegansweets #vegancake #plantbasedfood #plantbasedeats #veganfoodshare #veganfoodsharing #lemondessert
For the #greekfood aficionados amongst you, I have For the #greekfood aficionados amongst you, I have another #Easter worthy #greekrecipe for you. Yes, that's right, it's #veganspanakopita - world famous spinach pie made #vegan, with two different filling options. It can be made gluten-free too if you use GF phyllo, which I've seen around.recipe link in my bio 👈 or Google 'vegan spanakopita lazy cat kitchen'#eastermeal #easterfood #greekvegan #veganfoodlovers #veganfoodshare #plantbasedeats #plantbased #plantbasedeating #dairyfree #whatveganseat #vegancommunity #veganpie #vegangree #comfortfood #veganaf #vegetarianrecipes #veganrecipes
How about a Greek inspired #eastermeal? On the blo How about a Greek inspired #eastermeal? On the blog, totally irresistible #veganpastitsio aka #greeklasagna inspired by the countless ones I ate when living in #greece 🇬🇷 (before going vegan)! Not difficult to make and guaranteed to please both #vegan + non-vegan guests alike! Kaliorexi! 🤗😘recipe link in my bio or 🏃‍♀️ to lazycatkitchen.com to grab the latest post!#pastitsio #vegangreekfood #vegangreece #meatless #plantbased #whatveganseat #whatfatveganseat #veganeaster #eatrealfood #eatplants #vegancomfortfood #veganfoodshare #vegancommunity #plantbasedfood #plantbasedeating #plantbasedeats #vegetarianrecipes #veganaf #healthier #healthierchoices
I'm shooting an exciting new recipe for you today I'm shooting an exciting new recipe for you today (cannot wait to share!) but in the meantime, how about a thick slice of this #healthier #vegancarrotcake with some extra frosting 🤤? It's deliciously moist, fragrant with spices and topped with silky #cashewfrosting. Gimme!! 😮 (#oilfree and #refinedsugarfree)recipe link in my bio 👈 or Google 'healthy carrot cake lazy cat kitchen' 🥕#refinedsugarfreetreats #veganeaster #veganbaking #vegandesserts #vegandessert #healthierchoices #healthydessert #veganfoodblogger #veganfood #veganfoodshare #whatveganseat #Easter #egglesscake #vegantreats #plantbased #dairyfree #easyveganrecipe #vegansweets
Load More… Follow on Instagram

Obserwuj Nas Na Pinterest

Znajdziesz nas tutaj

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
przepisy kulinarne
Lazy Cat Kitchen is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.ca.
© 2021 lazycatkitchen.pl - wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka Prywatności · Theme by Lazy Cat Themes